Cabby-produksjon 002 (kopia)

Ingen produksjon i Kristinehamn, reservedeler i Dorotea:

Polar tar over Cabby

Polar tar over konkursrammete Cabby og flytter produksjonen fra Kristinehamn i Värmland til sin egen fabrikk i Dorotea i Västerbotten.
Därmed försvinner også en 50-årig industriepoke i Kristinehamn og Sverige har nå to campingvogn-produsenter igjen: Polar og Kabe.

 

Like før påske kom beskjeden om at Polar har tatt over deler av konkursboet etter Cabby. Administrerende direktør i Polar Tony Ekström sier i en pressemelding at det føles både bra og naturlig at Polar nå tar over.
- Polar har i lang tid vært markedsledende på reservedeler. Nå kan vi garantere en langsiktig hantering av reservedeler av høy kvalitet både for forhandlere og Cabby-eiere, sier han.
Produksjonen i Kristinehamn opphører altså og Polar kjøper bare varemarket og hanteringen av reservedelene fra Cabbys konkursbo. Fabrikken og innventariene i Kristinehamn inngår ikke i avtalen med Polar.
Konkursvalteren Carl-Henry Salomonsson sier til Nya Wermlandstidningen at det har vært interesse for å drive produksjonen videre.
- Jeg hadde interessenter her så sent som forrige uke, men de gjorde bedømningen at det ikke fantes noen realistiske muligheter til å drive virksomheten videre, sier Carl-Henry Salomonsson.
Han sier til avisen at Polars kjøp er det beste for de som har ei Cabby-vogn, men at det ikke var det for Kristinehamn. Virksomheten flyttes nå til Dorotea.
Ifølge konkursforvalteren kommer innventariene på fabrikken i Kristinehamn til å auksjoneres bort. Det er uklart hva som skjer med selve fabrikken. Salomonsson er optimist når det gjelder å selge selve fabrikkslokalet.
De ansatte på Cabby i Kristinehamn mister også jobben i forbindelse med konkursen.

DET BLIR INGEN produksjon i Cabbys lokaler her i Kristinehamn lengre. Polar har kjøpt opp varemerket og reservedelsvirksomheten. Foto: KJELL-ERIK KRISTIANSEN
DET BLIR INGEN produksjon i Cabbys lokaler her i Kristinehamn lengre. Polar har kjøpt opp varemerket og reservedelsvirksomheten. Foto: KJELL-ERIK KRISTIANSEN